De beste aanbiedingen vind u hier!
Home » Kansspelen

Kansspelen

Een kansspel is een speltype waar de speler moet gokken om te winnen.

Een kansspel kan niet op een tactische manier worden gewonnen. Het hebben van 'geluk' speelt derhalve een dominante rol. Veel kansspelen zijn gebaseerd op het gokken van het juiste getal of combinatie van getallen die op een bepaald moment worden getrokken. Zo'n spel noemt men een loterij.

Gokken of wedden is een bezigheid waarbij iemand dus probeert de uitslag te voorspellen van een spel, wedstrijd, toernooi enzovoort. De uitslag van het spel is geheel of gedeeltelijk toevallig. De uitkomst van de meeste gokspelen wordt niet door kennis of bekwaamheid bepaald. Uitzonderingen daarop zijn bijvoorbeeld poker en blackjack, waarbij technieken en tactieken een rol spelen. Ook bij bijvoorbeeld sportweddenschappen zijn deze dingen van belang, evenals kennis en het kunnen inschatten van kansen. Ook hier gaat het dus niet om puur toevallige gebeurtenissen, zoals bij bijvoorbeeld roulette. Spelers zetten voor het spel een geldbedrag of iets van waarde in. Na de uitslag wordt er een winst aan de winnaar uitgekeerd.

In Nederland worden kansspelen gereguleerd door de Wet op de kansspelen. Hierin is bepaald dat niet iedereen kansspelen mag organiseren. In Nederland zijn er slechts een beperkt aantal instellingen die kansspelen mogen aanbieden.

Aan de rechterzijde van deze pagina vind u online website's met kansspelen.