De beste aanbiedingen vind u hier!
Home » Voordelig winkelen

Voordelig winkelen

“Op de kleintjes letten” dat is feitelijk wat veel mensen doen als de portemonnee even niet meer toelaat of toe dreigt te laten. Hoewel je bij een stagnerende of krimpende economie beter meer geld uit kunt geven, is de reactie juist dat men minder gaat uitgeven en op zich is dat wel begrijpelijk. Mensen worden voorzichtiger, want de toekomst kent te veel vraagtekens en van onzekerheid houden we niet … te veel risico.

Aan de rechterzijde van deze pagina vind u links naar aanbiedingen wanneer u gaat winkelen op het web!

Waar moet je op letten bij winkelen?

Timing
Timing is er een die je altijd geld oplevert. Als het gaat om tijdelijke zaken zoals seizoensgebonden kleding of gebruiksvoorwerpen, dan kan een tegenvallend seizoen (bijv. qua weer) al heel vroeg een sales opleveren. Aangezien de zomercollectie al in de lente in de winkels hangt, kan je nog voordat het seizoen is aangebroken, afgeprijsde artikelen kopen. Sommige winkels lopen het risico en doen er niet aan mee, dus volg de acties van de verschillende lokale winkels en winkelketens goed om op het juiste moment te kopen. Sommige winkels kondigen het in reclamefolders aan en dan zijn uiteraard veel meer mensen gealarmeerd. Ben er tijdig bij om nog leuke items te pakken te krijgen of de meer gangbare maten. Deze zijn immers vaak als eerste uitverkocht.

Je kunt echter ook wachten tot het laatste moment van de sales. Je loopt het risico dat hetgeen je wilt kopen uitverkocht is, maar is dit niet het geval dan kan je vaak voor nog minder geld het item kopen. De laatste exemplaren van iets gaan niet zelden voor heel weinig geld de deur uit. Men wil ruimte maken voor nieuwe zaken (eventueel voor een nieuw seizoen).

Vergelijk
Wat je ook geld op kan leveren is het vergelijken van producten. Dit geldt voor levensmiddelen, maar ook als het gaat om gebruiksvoorwerpen. Het kan je veel geld schelen als je de verschillende producten in de verschillende winkels vergelijkt. Merkartikelen en niet merkartikelen kunnen bij de ene winkel beduidend duurder zijn bij de andere. Dit heeft enerzijds met groot inkopen te maken en als de winkelier meer korting krijgt door zijn afname, kan hij hier de consument ook van mee laten profiteren. Anderzijds kan het om een product gaan dat er bij een bepaalde winkel(keten) uit gaat en men er vanaf wil. Niets ten nadele van de kwaliteit, maar een ander inkoopbeleid kan leiden tot andere leveranciers en mogelijk andere merken. Dit kan een product beduidend goedkoper maken en daar kan je van profiteren als consument.

Pingelen
Wat veel mensen niet doen, maar wat strikt genomen in heel veel winkels kan, is pingelen. Niet handig met je dagelijkse boodschappen, maar waarom zouden we het met een auto wel doen en niet als je een televisie of witgoed koopt of flink wat kleren in één winkel. De winkel(keten) die elektronica en witgoed verkoopt houdt er in de prijs vaak al deels rekening mee. Bij kleding ligt het meer voor de hand bij een lokale winkel (of franchise of dealer), want daar weet de eigenaar precies wat hij/zij verdient aan de spullen. Een snelle rekenaar heeft prima in beeld hoeveel marge hij/zij overhoud. Een grote winkelketen kent geen lokale eigenaar (tenzij het franchise is of een dealership betreft) en maakt het moeilijker om te onderhandelen.
Maar pingelen moet je wel kunnen en als je het niet kunt, werkt het vaak ook niet echt. Ben je er niet goed in, zorg dan dat je iemand meeneemt die het wel kan (soms moet je voor het onderhandelen snel schakelen). Maar laat het niet liggen, strikt genomen vraag je alleen om een korting, omdat je voor veel geld afneemt. Een winkelier kan in het meest negatieve geval “nee” zeggen. Je kunt dan altijd nog beslissen wat te doen.

Tot slot

Goedkoper winkelen doe je dus met beleid. Timing, vergelijken en verzameld inkopen kan je geld schelen. Waarom zou je het laten liggen voor een ander? Die ander doet het namelijk wel!